Aplinkos ministerija – pilietinės aplinkosauginės akcijos „Darom 2021“ globėjas, gegužės 7-8 dienomis kviečia prisijungti prie iniciatyvos „Darom 2021“ įgyvendinimo. Atsižvelgiant į esamą pandemijos padėtį, akcijos metu bus laikomasi privalomų saugumo reikalavimų, dalyvių srautus tvarkymosi taškuose koordinuos savanoriai.

Akcijos metu didžiausias dėmesys skiriamas viešųjų erdvių švarinimui ir sąmoningumo didinimui. Pastebėta, jog žmonės akciją suvokia ne kaip viešųjų erdvių tvarkymą, bet kaip privačių erdvių išsivalymą – atliekos perkeliamos iš vienos vietos į kitą, laukiant, kad jas kas nors išvežtų ir sutvarkytų. 2021 m. kampanija „Darom iki galo“ kviečia tvarkytis sąmoningai nuo pirmojo iki paskutiniojo žingsnio.

Kviečiame Lietuvos savivaldybes palaikyti šią iniciatyvą, nurodant problemines viešąsias erdves, kurias tvarkys akcijos dalyviai; paraginti įmonių, įstaigų, organizacijų vadovus bei visus gyventojus aktyviai palaikyti švarą ir tvarką viešosiose miesto erdvėse; inicijuoti šiukšlių išvežimą iš „Darom“ surinkimo punktų bei prisidėti prie akcijos sklaidos vietiniais kanalais.

Taip pat šiais metais „Darom“ pradeda naują iniciatyvą – mobiliąją programėlę „Mes Darom“, kuri visus metus veiks kaip atliekų monitoringo sistema. Mobiliojoje programėlėje žmonės bus kviečiami žymėti šiukšlinas vietas, kurios atsiras interaktyviame žemėlapyje.

Pasaulinėje aplinkos tvarkymo akcijoje dalyvauja per 180 valstybių. Lietuvoje „Darom“ organizuojama jau daugiau nei dešimtmetį. Nuo 2008 m. joje kasmet dalyvauja virš 100000 žmonių, sutvarkoma daugiau nei 5000 teritorijų.

Dėl galimybių bendradarbiauti bei išsamesnės informacijos kviečiame kreiptis į akcijos „Darom” projektų vadovę Indrę Kazakauskaitę el. paštu indre@mesdarom.lt, telefonu +370 66544888. Daugiau informacijos apie akciją: www.mesdarom.lt.

Savanorio anketą rasite paspaudę čia.

Lietuvos Respublikos Aplinkos ministerijos informacija