Balandžio 27 d. Šilalės Vlado Statkevičiaus muziejuje vyko pasitarimas dėl daugiabučių namų teritorijų įregistravimo Nekilnojamojo turto registre. Jame dalyvavo Šilalės rajono savivaldybės administracijos direktorius Valdemaras Jasevičius, jo pavaduotojas Osvaldas Šarmavičius, Šilalės miesto seniūnė Eglė Straukienė, Investicijų ir statybos skyriaus bei Turto ir socialinės paramos skyrių specialistai.

Kaip teigė Administracijos direktorius V. Jasevičius, šį klausimą svarbu apsvarstyti, nes ateityje norint dalyvauti įvairiose programose ar projektuose ir gauti paramą, skirtą sutvarkyti daugiabučių namų kiemus, įvažiavimus, šaligatvius, apšvietimą ir kt., svarbu, kad daugiabučių teritorijos būtų įregistruotos Nekilnojamojo turto registre. Šiuo metu ieškoma galimybių dalyvauti programose, kurių metu būtų sutvarkomos kvartalinės daugiabučių teritorijos, tarp kurių Dariaus ir Girėno, D. Poškos, Maironio ir Kovo 11-osios gatvėse esantys daugiabučiai.

Tam, kad teritorijos būtų įregistruotos, būtina atlikti nemažai veiksmų, kuriuos specialistai ir aptarė vykusio pasitarimo metu.

Veiklos administravimo skyriaus
atstovė spaudai Rūta Budrė