Kovo 2 d. vyko nuotolinis Ekstremalių situacijų komisijos (toliau – ESK) posėdis, kuriame dalyvavo Administracijos direktorius, ESK pirmininkas, Valdemaras Jasevičius, Administracijos direktoriaus pavaduotojas Osvaldas Šarmavičius, ESK komisijos nariai, Savivaldybės specialistai, seniūnai.

Atsižvelgiant į tai, kad Šilalės rajone buvo prognozuojama potvynio tikimybė  Jūros, Akmenos ir Ančios  upėse ir į tai, kad kai kuriose rajono upėse buvo pastebėtas ledonešis, už civilinę saugą atsakingas specialistas Aloyzas Vaičiulis komisijos narius informavo, jog penktadienį ir šeštadienį vyko į vietą ir apžiūrėjo, ar nekyla pavojus gyventojams ir jų turtui. Kaip teigė specialistas, situacija grėsmės gyventojų turtui nekėlė. Tiesa, atkreiptas dėmesys, kad kai kur, kur ledo dalis jau nutirpusi, žvejai, rizikuodami savo sveikata ir gyvybe, neatsisako poledinės žvejybos. Kartu su posėdyje dalyvavusiais komisijos nariais aptartas Šilalės rajono savivaldybės pasiruošimo ir veiksmų 2021 metų galimam potvyniui planas.

Antrojoje posėdžio dalyje Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Šilalės skyriaus vedėja E. Daubarienė pateikė informaciją apie COVID-19 situaciją Šilalės rajone. Kovo 2 d. duomenimis 14 dienų sergamumas 100 tūkst. gyventojų yra 93 atvejai. Šiandien Šilalės rajone nustatyti 3 nauji COVID-19 atvejai. Nuo šių metų pradžios fiksuotas 161 atvejis. E. Daubarienė taip pat informavo, kad nuo vakar keliaujantys per Vilniaus oro uostą gali patogiau atlikti COVID-19 testą ir gauti reikalingą pažymą, nes netoli oro uosto pradėtos teikti mokamos testavimo paslaugos. Planuojama, kad jau balandį paslaugos bus pradėtos teikti taip pat ir prie Kauno bei Palangos oro uostų.

ESK posėdžio metu aptarti ir kiti aktualūs klausimai.

Veiklos administravimo skyriaus atstovė spaudai
Rūta Budrė