Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) duomenimis paskiepijus 90 – 95 proc. asmenų, susidaro pakankamas kolektyvinis imunitetas ir skiepais valdomą užkrečiamąją ligą galima kontroliuoti, riboti jos plitimą ar net visiškai likviduoti.

Mokslininkai neabejoja, kad vakcinos – efektyviausia sveikatos išsaugojimo ir ligų prevencijos priemonė per visą žmonijos istoriją. Dauguma žmonių vis dar skeptiškai žiūri į skiepų teikiamą naudą – abejoja jų veiksmingumu, mano, kad skiepuose yra organizmui kenksmingų medžiagų. Tačiau tai tėra mitai, nes skiepijimas yra viena natūraliausių ir efektyviausių ligų profilaktikos priemonių, o vakcinos jau daugelį metų padeda suvaldyti sergamumą įvairiomis ligomis. Kaip ir bet kuris kitas vaistas, vakcina kai kuriems žmonėms gali sukelti šalutinį poveikį, bet dažniausiai jis būna silpnas ir trumpalaikis, pvz., gali pasireikšti nedidelis karščiavimas, skausmas ar paraudimas injekcijos vietoje.

Esant sudėtingai situacijai dėl sergamumo COVID-19 liga, Lietuvoje vis dar tęsiasi  karantinas. Tam, kad galėtumėme gyventi įprastomis sąlygomis, reikalinga jog būtų pasiektas reikiamas imuniteto virusui lygis ir gyventojų sveikata būtų apsaugota. Tuomet bus galima saugiai susitikti su savo artimaisiais, atnaujinti veiklas, socializuotis ir bus sudarytos sąlygos  greitesnei karantino pabaigai.

Todėl kviečiame vyresnius nei 65 metų amžiaus Šilalės rajono gyventojus, kurie dėl vienokių ar kitokių priežasčių atsisakė skiepo nuo COVID-19 (koronaviruso infekcijos), ar dėl kokių nors priežasčių nepasiskiepijo anksčiau, kai buvo kviečiami skiepytis, susisiekti su savo gydymo įstaiga ir šeimos gydytoju, bei pakartotinai registruotis skiepijimui. Užsiregistravę asmenys bus informuojami dėl tikslaus atvykimo laiko.

Šilalės rajono savivaldybės
visuomenės sveikatos biuras