Šilalės Vlado Statkevičiaus muziejus kviečia aplankyti virtualias parodas. Pirmoji paroda dailininkės Jurgitos Gerlikaitės grafikos darbų paroda.

Jurgitą Gerlikaitę sieja didelis ryšys su Šilalės kraštu. Gerlikų šeima kilusi iš Mažrimų k. Šilalės r. (Laukuvos sen.) Darbų autorės močiutė, liaudies meno atstovė Petronėlė Gerlikienė, tėtis buvęs žymus dailininkas Pranciškaus Gerlikas, daug autoriaus darbų puošia Lietuvos žmonių butus, įvairių įstaigų kabinetus.

Jurgita Gerlikaitė yra nepriklausoma kultūros ir meno kūrėja, dailininkė – grafikė, parodų kuratorė ir meno istorikė. Nuo 1994 metų dalyvauja parodose yra Lietuvos Dailininkų sąjungos narė, nuo 2018 m. asociacijos LATGA narė. Surengė daugiau nei 25 personalines parodas, taip pat dalyvavo daugelyje grupinių – atrankinių parodų Lietuvoje ir užsienyje. Jos kūriniai iliustruoja knygas, žurnalus ir kitus edukacinius, kultūrinius / meno leidinius Lietuvoje ir už jos ribų.

Sukūrė darbų serijas: Meditacijos, Metafizinės rekonstrukcijos, medžio raižinių seriją Paukščiai, Portretai, miesto serijas: Londonas ir Dubajus.

Jurgita taip pat rašo ir publikuoja straipsnius meno ir meno istorijos temomis. Kaip savanorė redaktorė ir vertėja siekia užtikrinti visuomenės, ypač vaikų ir jaunimo švietimą ir socialinius pokyčius.

Antroji virtuali paroda, skirta Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienai kovo 11-ajai atminti „Laisvės šauklys“, bei virtuali viktorina „Laisvės šauklio žinia“.

Maloniai kviečiame aplankyti mūsų internetinėse svetainėse:

www.silalemuziejus.lt Taip pat https://www.facebook.com/silale.muziejus.

Parodos veiks iki balandžio 30 dienos.
Muziejininkė Edita Merkelienė