Vasario 25 d. Šilalės rajono savivaldybės mero pavaduotojas Tadas Bartkus vyko apžiūrėti, kaip atrodo Šilalės Dariaus ir Girėno progimnazijos vidaus patalpos, rangovams UAB „Apastata“ baigus modernizavimo darbus. Nuo pat pastato modernizavimo pradžios darbus stebėjusį vicemerą lydėjo ir apie atliktus darbus papasakojo progimnazijos direktorius Arūnas Aleksandravičius.

Pokyčiai akivaizdūs – išbetonuotos grindys, atlikti apdailos darbai, sumontuotos patalpų pertvaros, baigti pastato vandentiekio, priešgaisrinės signalizacijos, šildymo, elektros bei vėdinimo inžinerinių sistemų darbai, įrengti nauji tualetai, atlikti kiti ne ką mažiau svarbūs darbai. Įdomu tai, jog tokių kaip progimnazijoje įmontuotų šviestuvų daugiau nėra jokioje kitoje Lietuvos švietimo įstaigoje. Šviestuvai ne tik taupo elektros energiją, bet ir reaguodami į aplinką, apšviečia tiek, kiek tuo metu  reikalinga.

Rangovams užbaigus darbus, progimnazijos darbuotojams liko sutvarkyti klases, pakabinti lentas, projektorius, iki galo įsirengti valgyklos ir kitas patalpas.

Bendra Šilalės Dariaus ir Girėno progimnazijos pastato, esančio Šilalėje, Kovo 11-osios g. 18, vidaus patalpų modernizavimo ir teritorijos sutvarkymo projekto suma – 543 402,45 Eur.

Rūta Budrė
Veiklos administravimo skyriaus atstovė spaudai