Laukuviškei Eligijai Budreckienei, pačioje pandemijos pradžioje rajono žmonėms neatlygintinai pasiuvusiai daugiausiai apsauginių kaulių, – „Pagarbos lašas“, Šilalės rajono savivaldybės mero Algirdo Meiženio ir Savivaldybės administracijos direktoriaus Valdemaro Jasevičiaus padėka.

Ne, laukuviškė Eligija Budreckienė nėra profesionali siuvėja. Kaip sako pati, yra tik baigusi kursus. Neturi ir profesionalams skirtos siuvimo mašinos, tokios, kuri įveiktų bet kokį audeklą. Tačiau ji viena iš pačių pirmųjų atsiliepė į Šilalės rajono savivaldybės kvietimą ir neatlygintinai pasiuvo 162 kaukes, aplenkdama visus kitus savanorius.

Būtų ėmusi dar medžiagos ir pasiuvusi dar daugiau, bet rajonas neturėjo plonesnės medžiagos, kurią būtų įveikusi jos mašina.

Eligija šiuo metu dirba virėja Lietuvos kariuomenėje, o tada, pavasarį, užsiėmė lauko prekyba, paprasčiau sakant, turguose pardavinėjo drabužius. Karantino metu turgūs uždaryti, ką veikti užsidarius namuose? Internete pamatė, kad yra toks kvietimas, kad kitos moterys siuva kaukes. Vadinasi, reikia ir jai.

Bet juk kitos siuvo už pinigus!

– Už pinigus? – tada nusistebėjo Eligija, ir jos veikas pasidarė rūškanas. – Uždarbiauti iš nelaimės? Ne, žinote, ne!..

Eligija iš patirties žino – didžiausias atlygis yra ne pinigai, bet džiaugsmas, kurį pamatai kito žmogaus akyse. Daugelį metų ji dalyvavo projekte „Vaikų svajonės“ ir pildė neturtingų šeimų vaikų svajones. Buvo toks puslapis internete. Ir kokių ten nebuvo svajonių! Ko tik vaikai nenorėjo – kas žaisliukų, kas batų, kas flomasterių… Eligija vienai mergaitei nupirko batus, kitam vaikui – LEGO kaladėlių, trečiam – elektronika valdomą mašinėlę, dar kažką. Kai ką siuntė paštu, o arčiau gyvenantiems vaikams kartu su socialine darbuotoja vežė pati.

– Kad jūs žinotumėt, koks tai nepaprastas įspūdis, kai išsipildo vaiko svajonė! – sako Eligija. – Jų akys tiesiog sušvinta džiaugsmu. Reikia tai pamatyti, to niekaip nepasakosi.

Eligija apgailestauja, kad 10 metų vykdytas projektas pernai nutrūko. Bet šiemet, ji girdėjo, turėtų vėl atsirasti kažkas panašaus. Jeigu atsiras – ji būtinai dalyvaus. Pamatyti bent vieną išsipildžiusią vaiko svajonę – juk tai nuostabu!

Apie kiekvieną iš nominantų rengiamas atskiras pranešimas, kuris bus skelbiamas www.silale.lt

Petras Dargis,
Savivaldybės mero patarėjas