Janina Kauneckienė, Šilalės rajono ligoninės Palaikomojo gydymo ir slaugos skyriaus vyresnioji slaugytoja, ir to paties skyriaus gydytoja bei vedėja Reda Butvidienė apdovanotos „Pagarbos lašais“, joms įteiktos Šilalės rajono savivaldybės mero Algirdo Meiženio bei savivaldybės administracijos direktoriaus Valdemaro Jasevičiaus padėkos. Taip jos pagerbtos už rūpestį pacientais ir atsakingus sprendimus pandemijos metu.

– Janina – toks žmogus, kurį visada malonu sutikti, – apie Janiną Kauneckienę sako kito ligoninės skyriaus kolegė Irena Sebeckienė. – Žinau – būna sunku, bet ji vis tiek linksma, nepaniurusi. Tokia, žinote, šiluma eina nuo jos!

Reda Butvidienė – Palaikomojo gydymo ir slaugos skyriaus vedėja, sako, kad tai – patys svarbiausi slaugytojos bruožai, o ypač – jų skyriuje, kur tokie sunkūs ligoniai. Juk daugelis čia ateina tam, kad išeitų. Išeitų oriai, be skausmo ir paguosti.

– Kai kurie mūsų pacientai – jau paskutinėje onkologinės ligos stadijoje, išgelbėti jų nebėra vilties, viskas, ką galime – sutikti juos oriai, suteikti jiems paskutinį prieglobstį, sumažinti skausmą ir pagarbiai išleisti. Kai kurie seneliai būna visiškai vieniši – be vaikų ir be giminių. Kas juos daugiau paguos? Tai gali tik mūsų slaugytojos, – sako skyriaus vedėja Reda Butvidienė. – Labai džiaugiuosi, kad pas mus dirba Janina Kauneckienė, aš labai didžiuojuosi ja.

Darbas sunkus ir fiziškai, ir emociškai, bet Janina pakelia daug. Ir skyriuje tvarką prižiūri, ir administruoja, ir dirba paprastą, juodą slaugytojos darbą – leidžia vaistus, tvarsto žaizdas, o kai reikia, paskutinei kelionei paruošia mirusio kūną.

– Ji turi savybę traukti, vienyti žmones, – sako Janiną nominacijai rekomendavusi ligoninės slaugos administratorė Veronika Kozlovienė. – Ar ne todėl šis skyrius taip susicementavęs?

– Janina – mano rankos, mano akys ir ausys, – sako skyriaus vedėja. – Mūsų skyriaus širdis!

Taip gražiai apie Janiną atsiliepusi Reda Butvidienė pati nominuota „Pagarbos lašu“. Ligoninės direktoriaus pavaduotoja medicinai Jolanta Milišiūnienė ją rekomendavo nominacijai už pasiaukojamą darbą COVID-19 protrūkio metu. Juk Reda – ne tik skyriaus vedėja, bet ir vidaus ligų gydytoja, pagal grafiką budi ligoninės Priėmimo skyriuje. Kaip tik tiems skyriams teko pirmasis pandemijos smūgis. O juk Reda dar vyko konsultuoti ligonių į Kvėdarnos parapijos senelių namus. Ne bet kada – tada, kai ten įsisuko koronavirusas.

Sunkiausia buvo per ligos protrūkį, kai ėmė sirgti patys Palaikomojo gydymo ir slaugos skyriaus darbuotojai. Suserga vienas – kitas dirba už du. Bet skyrius atlaikė. Didžiausia už tai padėka patiems atkakliausiems, drąsiausiems, tokiems kaip Reda Butvidienė ir Janina Kauneckienė.

– Jų skyrius labai sunkus, pacientai senyvo amžiaus, bet skyrius dirba jaunatviškai, kūrybingai. Gero vėjo tenai atėjusi atnešė vedėja Reda Butvidienė, – sako Veronika Kozlovienė. – Visa ligoninė matome tai.

Apie kiekvieną iš nominantų rengiamas atskiras pranešimas, kuris bus skelbiamas www.silale.lt

Petras Dargis,
Savivaldybės mero patarėjas