Kaltinėniškei Birutei Subačienei Šilalės rajono savivaldybės meras Algirdas Meiženis ir savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Osvaldas Šarmavičius įteikė „Pagarbos lašą“ ir rajono vadovų padėką už savanorišką, neatlygintiną darbą rajono žmonių labui pandemijos metu. „Padėkos lašo“ nominacijai ją rekomendavo Kaltinėnų bendruomenės pirmininkė Vydmantė Valošinaitė.

Kaltinėniškiams naujiena – pasirodo, Birutė Subačienė dar ir siuvėja! Pernai pavasarį, kai žmonėms prireikė kaukių, o jų nebuvo pirkti, Birutė nedelsdama atsiliepė į Šilalės rajono savivaldybės kvietimą ir iš Savivaldybės pateiktos medžiagos ėmė neatlygintinai siūti kaukes.

– Aš ne siuvėja, aš tik turiu siuvimo mašiną, – kuklinosi Birutė, savivaldybės atstovui įteikdama pirmąsias 36 savo siūtas kaukes. Po to ji priėmė dar medžiagos, iš kurios pasiuvo iš viso 119 kaukių. Tokių savanorių kaip ji rajone iš viso atsirado 13. Birutė – viena iš pačių pirmųjų!

Subačiai Kaltinėnuose turi dvi parduotuves. Viena, kurioje Birutė dirba pardavėja, prekiauja pramoninėmis prekėmis. Kada karantinas, ji uždaryta. O veikti ką nors reikia! Ne būtinai – už pinigus, gerą darbą malonu daryti ir šiaip, iš idėjos.

Sužinojusi apie „Pagarbos lašo“ nominaciją, Birutė labai nustebo. „Už ką? Už tokius mažus darbus?“ Pripažįsta: giriama pasijunta labai nepatogiai. Jai geriau be jokių liaupsių tyliai daryti savo darbus.

Bet juk tuos, tyliuosius, dar svarbiau pastebėti!

Apie kiekvieną iš nominantų rengiamas atskiras pranešimas, kuris bus skelbiamas www.silale.lt